اختلال دوقطبی

با دوستانتون به اشتراک بگذارید

📌 اختلال_دو_قطبی :

 

 

🔻اختلال دوقطبی یا افسردگی شیدایی نوعی اختلال خلقی است. افراد مبتلا به این بیماری دچار تغییرات شدید خلق می‌شوند.

🔻اختلال دو قطبی به صورت معمول در آخر دوره نوجوانی یا اوائل دوره بزرگسالی تظاهر پیدا می‌کند. این بیماری انواع مختلفی دارد که مهم‌ترین انواع آن اختلال دوقطبی نوع یک و اختلال دو قطبی نوع دو است.

🔻تفاوت این دو اختلال در وجود دوره شیدایی یا تجربه کردن حالت مانیک است؛ در نوع یک این حالت اتفاق می‌افتد ولی در نوع دو فرم خفیف‌تری از آن که هایپومانیا یا نیمه‌شیدایی است، بروز می‌کند.

🔻شروع بیماری معمولاً با دوره‌ای از افسردگی می‌باشد و پس از یک یا چند دوره از افسردگی، دوره شیدایی بارز می‌شود. در تعداد کمتری از بیماران شروع بیماری با دوره شیدایی یا نیمه-شیدایی است. 🎭‼️

 

🎐شخصیت دوقطبی می تواند شما را دارای قدرت مقاومت خارق العاده، همدلی شدید و قدرت بویایی بی نظیری کند🎭

 

[ 🖇 بر اساس مطالعات انجام گرفته افراد دارای اختلال شخصیت دو قطبی (Bipolar disorder) معمولاً دارای قدرت همدردی، معنویت و انعطاف بالایی هستند. همدردی چیزی است که در اعماق مغز ما رخ داده و باعث می شود که دردهای دیگران را حس کنیم و این حس در افراد دارای اختلال شخصیت دو قطبی نسبت به دیگر افراد بسیار قوی تر است. تاثیر پدیده «واقعی بینی افسرده کننده» که در بیماران دارای شخصیت دو قطبی باعث می شود که این افراد تصویر واقعی تری از دنیای اطرافشان داشته باشند و در دراز مدت این دیدگاه ها و تصورات تکراری می تواند ان را انعطاف پذیرتر و مقاوم تر سازد. 🎎🧠👀 ]

 

علائم ابتلا به اختلال دو قطبی

 

سه نشانه اصلی وجود دارد که می تواند با اختلال دو قطبی همراه شود:

 

شیدایی

هیپومانیا

افسردگی

 

در زمان شیدایی ، فردی که به اختلال دو قطبی مبتلا می باشد ، ممکن است احساسات عاطفی بالایی را تجربه کند. آنها می توانند احساس هیجان بالا ،‌ سرخوشی و انرژی بالا را تجربه کنند. در طول دوره شیدایی همچنین شاهد اتفاقات دیگری مانند خرج کردن پول به مقدار زیاد ، رابطه جنسی محافظت نشده و با تعداد بالا و همچنین اعتیاد و مصرف مواد مخدر را از آنها شاهد باشیم. افرادی که در دوره شیدایی به سر میبرند نیاز و میل به خوابشان کاهش میابد و تمام مدت بسیار پر انرژی هستند به طوری که انرژی آنها غیرقابل کنترل می شود . به طور مداوم در حال صحبت هستند و توانایی ساکت ماندن را ندارند.

 

هیپومانیا به طور کلی با اختلال دو قطبی نوع ۲ همراه است. می توان گفت علائمی شبیه دوره شیدایی دارد اما برخلاف و شدت شیدایی ،َ ممکن است تداخل و تاثیری بر روی کار ، مدرسه یا روابط اجتماعی فرد ایجاد نکند. با این وجود کسانی که در دوره هیپومانیا هستند ، همچنان دچار تغییرات خلقی می شوند. در طول دوران افسردگی ، شما ممکن است علائم بسیاری را تجربه کنید ؛ مانند : ناراحتی زیاد‌ ،‌ ناامیدی ، از دست دادن انرژی ، عدم علاقه به فعالیت هایی که قبلا از آنها لذت میبردید ، دوره های خواب کوتاه مدت یا بلند مدت ، افکار خودکشی و غیره. همچنین در دوران افسردگی ، شخص مبتلا به این بیماری دچار کاهش وزن شدید بدون هیچ تلاشی می شود و اشتهای شخص ،‌ به شدت کاهش میابد ، فردی که در دوران افسردگی خود به سر می برد ، تمرکزش به طرز عجیبی کاهش پیدا می کند و توانایی تفکر را از دست می دهد ،‌ احساس بی ارزش بودن فرد را ترک نمی کندو همواره در ذهن وی وجود دارد. اگرچه بیماری اختلال دو قطبی نادر نیست ، اما تشخیص آن بسیار سخت است زیرا علائم این بیماری بسیار گسترده و متنوع است.

 

علائم اختلال دو قطبی در زنان

 

اختلال دو قطبی در زنان

میزان ابتلا به بیماری دو قطبی در بین زنان و مردان یکسان است ،‌با این حال علائم اصلی که از خود نشان می دهند ، ممکن است متفاوت باشد . در بسیاری از موارد یک زن مبتلا به اختلال دو قطبی ممکن است :

 

در سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی تشخیص داده شود که دارای بیماری دو قطبی است.

در دوران شیدایی ، علائم ملایم تری داشته باشد و شدت این دوره کمتر باشد.

نسبت به دوران شیدایی ، زمان بیشتری را در دوره افسردگی بگذراند.

در طول یک سال ، چهار دوره شیدایی و افسردگی را تجربه کند که به آن چرخه سریع گفته می شود.

همزمان شرایط دیگر جسمی را نیز تجربه کند : مانند چاقی ، مشکلات تیروئید ، اختلالات اضطراب ، میگرن و غیره.

خطر ابتلا به مصرف الکل در طول زندگی آنها بالاتر می رود.

زنانی که به اختلال دو قطبی مبتلا هستند ، ممکن است بیشتر بین دوره های شیدایی و افسردگی در رفت و آمد باشند. بخشی از دلیل این اتفاق به تغییرات هورمونی ماهانه آنها و دوران یائسگی برمیگردد.

 

علائم اختلال دو قطبی در مردان

 

مردان مبتلا به اختلال دو قطبی ممکن است علائم زیر را تجربه کنند :

 

تشخیص این بیماری در مردان به نسبت زنان ، زودتر انجام می شود.

دوران های شیدایی شدیدتری را تجربه می کنند.

دچار مشکلات سو مصرف مواد مخدر می شوند.

مردان مبتلا به اختلال دو قطبی ، به نسبت زنان بسیار کمتر به دنبال درمان می روند. همچنین احتمال خودکشی در آنها به نسبت زنان بسیار بالاتر است.

 

انواع اختلال دو قطبی

 

اختلال دو قطبی

سه نوع اصلی از این اختلال وجود دارد: نوع یک، نوع دو و سیکلوتیمی

نوع یک

این نوع از اختلال دو قطبی ، شامل اشخاصی می شود که حداقل یکبار ، یکی از دوران های شیدایی یا افسردگی را تجربه کردند. همچنین ممکن است بعد از تجربه یکی از دوره ها ، وارد دوره دیگر (‌ شیدایی یا افسردگی ) شوند. این نوع از اختلال دو قطبی ، زنان و مردان را به طور یکسان تحت تاثیر قرار می دهد.

نوع دو (هیپومانیا)

افراد مبتلا به این نوع از اختلال دو قطبی ،‌ حداقل یک دوره افسردگی شدید را تجربه می کنند که حداقل دو هفته طول می کشد. آنها همچنین حداقل یک دوره هیپومانیک را نیز تجربه خواهند کرد. تصور می شود که این نوع از اختلال دو قطبی در زنان شایع تر از مردان است.

نوع سه سیکلوتیمیا

افراد مبتلا به سیکلوتیمیا دچار دوره های افسردگی و هیپومانیک می شوند. علائم مربوط به این نوع از دو قطبی ، دوره کوتاه تری داشته اما شدت بسیار بیشتری دارد. اکثر افرادی که به این نوع از اختلال دو قطبی مبتلا هستند ،‌ تنها یک یا دو ماه را دارای خلق و خوی ثابت و نرمال هستند.

 

درمان اختلال دو قطبی

 

برای در دست گرفتن علائم و نشانه های این اختلال، درمان های متفاوتی وجود دارد که عبارتند از:

 

دارو درمانی

این روش درمانی تنها زمانی آغاز می شود که روانشناس شما تایید کند که به آن نیاز دارید بنابراین بدون درخواست روانشناستان و به طور مستقیم برای دارو درمانی اقدامی نکنید. داروهایی که ممکن است برای شما تجویز شود ، در دسته های تثبیت کننده خلق ، داروهای ضد روان پرشی ، داروهای ضد افسردگی و غیره ، جای میگیرد.

 

مراجعه به روانشناس

قدم اول برای درمان اختلال دو قطبی ، ‌مراجعه به روانشناس خوب و با تجربه است. با مراجعه به روانشناس کاربلد و مشاوره گرفتن از وی ، می توانید از تمام مراحل درمانی خود مطلع شوید و اگر لازم باشد ، طبق تشخیص تخصصی روانشناس ، برای انجام دارو درمانی به روانپزشک نیز مراجعه کنید. در جلسات درمانی که با روانشناس دارید ، ممکن است تمرینات ریلکسیشن را نیز انجام دهید تا بر روی اضطراب ، استرس و … نیز تاثیرات لازم را بگذارد.

 

 

 

با دوستانتون به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *