ترک اعتیاد به گوشی

با دوستانتون به اشتراک بگذارید

مراحل_ترک_اعتیاد_به_گوشی

1. تشخیصِ اعتیادمون به گوشی و توجه به آسیب‌های فاجعه‌باری که به‌صورت نامحسوس داریم از این عادتِ غلط می‌خوریم!
📊 مرحله‌ی اول برای ترکِ هر عادت منفی‌ اینه که اعتیادمون رو تشخیص‌بدیم و متوجه میزان تاثیر منفی اون عادت بر جنبه‌های مختلف زندگی‌مون بشیم. درحالِ حاضر، بدون‌تردید اعتیاد به گوشی شایع‌ترین و یکی از مخرب‌ترین انواع اعتیاده که ضربات مُهلکی به سلامتِ جسمی و روانی، رشد شخصیتی، اهداف و برنامه‌ها و روابط ما وارد می‌کنه.
📲 اگه بتونیم اَفسارِ این فضایِ بی‌در و پیکرِ مجازی رو به‌دست‌بگیریم و جزء اقلیتی باشیم که از این فضا به‌درستی استفاده‌می‌کنیم، می‌تونیم امیدوار باشیم که خیلی زود تغییراتی باورنکردنی در زندگی‌مون ایجاد خواهد شد.
2. یک قانون کلی: برای ترک یک عادت منفی باید راهِ انجام اون عادت رو ناهموار کرد تا تکرارِ اون عادت برامون سخت و هزینه‌بر بشه!
🔋 فرض‌کنیم شما زمان زیادی رو صرف دنبال کردن کانال‌ها و پیج‌های خبری یا دیدن زندگی لاکچری بلاگرها می‌کنید. حالتِ اول اینه که عضو اون پیج بمونید و نوتیفیکیشن رو هم فعال‌کنید تا هر خبری اومد خیلی سریع چک‌کنید و مجدداً در منجلاب محتواهای بی‌فایده فرو برید! حالت دیگه اینه که از اون پیج خارج بشید و هیستوری سرچتون رو هم پاک کنید! حالا هر بار که دلتون هوس کرد که خبر بخونید یا زندگی لوکس یه زوج جوون رو ببینید و حسرت بخورید، مجبور می‌شید برید مجدد اسم اون کانال یا پیج رو سرچ کنید و پیداش کنید.
❌ ممکنه بگید: حالا کوه که نمی‌خوام بکنم! یه سرچِ ساده است دیگه، این بازیا چیه! جوابتون اینه که حق باشماست! می‌تونید این سرچ ساده رو امتحان کنید! ولی قانونمون رو  فراموش‌نکنید! هروقت سرچ‌کردید و رفتید سراغ اون پیج، کانال یا سایت: ۱. حق‌ندارید عضوش‌بشید. ۲. زحمت می‌کشید و مجدداً هیستوری سرچتون رو پاک می‌کنید!
📵 وقتشه یه گوشی‌تکونیِ خوب بکنید! ببینید کجاها زمان زبون‌بستتون رو مُفت از دست‌می‌دید! شروع کنید به بررسی کانال‌ها و پیج‌هاتون و البته پاک کردن هیستوری سرچتون…!

 

3. حواستون به زمان‌های کلیدی و حساسِ اول صبح و آخر شب باشه.
🔋زیاده‌روی در استفاده از گوشی در آغاز روز، احتمالِ استفاده‌ی بیش‌از‌حد از گوشی در طول روز رو به‌شدت بالا می‌بره. زیاده‌روی در استفاده از گوشی در آخر شب و موقع خواب، شانستون رو برای ساختن یه فردای خوب بسیار کاهش میده و دلیل این اتفاق هم احتمالاً اسیر موندن در چنگ گوشی و فضای‌مجازی باشه.
🌌 شب قبل از این‌که به استقبال خواب برید، گوشی رو دور از محل خوابتون بگذارید. اگه خدایی نکرده این دوری از گوشی باعث شد اتفاق خاصی براتون بیفته، به ما پیام بدید پاسخگو هستیم!
4. برای استفاده از گوشی، “مکانی‌مشخص” رو در نظر بگیرید.
🔋وقتی برای هر عادتی، محلی رو مشخص‌کنید که همواره اون کارِ خاص رو در اون مکانِ مشخص انجام‌بدید، شانسِ تسلطتون به اون عادت خیلی بیشتر میشه. و برعکس، زمانی‌که برای انجامِ یک عادتِ‌منفی محدودیتِ مکانی نداشته‌باشید، واقعاً کنترلش سخت‌میشه.
⛔️ کسی که پشت میز مطالعه موقعِ درس‌خوندن، موقعِ لم‌دادن و تماشای تلویزیون، موقعِ نشستن کنار خانوده و حرف زدن باهاشون، موقعِ خوابیدن رو تخت‌خواب، موقع نشستن تو ماشین و بیرون‌رفتن و … به‌طور مستمر از گوشیش استفاده‌می‌کنه، پروسه‌ی مدیریتِ‌گوشی تقریباً تبدیل به کاری غیرممکن براش میشه!
✅ سعی کنید مکان مشخصی مثل گوشه اتاق‌تون رو برا استفاده از گوشی مشخص کنید و گوشی رو همون‌جا بگذارید باشه. بعدِ چند روز متوجه‌خواهیدشد که ذهنتون کاملاً شرطی‌شده و در جاهای دیگه خیلی کششی به‌سمت گوشی ندارید.
با دوستانتون به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *