آنورگاسمی

با دوستانتون به اشتراک بگذارید

✨️👌روابط جنسی به عنوان یکی از جنبه‌‌ های مهم زندگی قابل بررسی است. در صورتی که فرد از روابط جنسی خود راضی باشد، می‌ تواند نشاط و شادابی را در سایر وجوه زندگی خود نیز بچشد؛ اما وجود مشکل یا اختلال در این روابط، ممکن است فرد را تا مرز افسردگی یا نابودی زندگی زناشویی نیز بکشاند.

 

آنورگاسمی یا اختلال ارگاسم

یکی از مشکلات جنسی است که گریبان ‌گیر برخی افراد می شود. در این حالت فرد مهم‌ترین نقطه ی روابط جنسی، یعنی اوج لذت جنسی یا ارگاسم را تجربه نمی کند.

 

💥شاید این مشکل در نگاه اول چندان حیاتی به نظر نرسد اما در صورت بی توجهی به آن ممکن است آنقدر بزرگ شود که تمام ابعاد زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد. در این بخش به بررسی کامل آنورگاسمی خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.

 

 اختلال ارگاسم یا آنورگاسمی چیست ؟

آنورگاسمی به عنوان مشکل مداوم یا تکرار شونده در فرآیند ارگاسم شناخته می‌شود که ممکن است به صورت تاخیر در فرآیند ارگاسم، اتفاق افتادن ارگاسم در فواصل بسیار طولانی (نادر شدن ارگاسم) و یا عدم دستیابی به ارگاسم بروز پیدا کند.

 

👌آنورگاسمی بدون شک با نارضایتی جنسی همراه خواهد بود که فرد را از نظر روحی بسیار تحت فشار قرار می‌دهد.برای پی‌بردن به علت اختلال در ارگاسم، لازم است که موارد مختلفی همچون پیش‌زمینه ذهنی از سکس، داروهای مصرفی، سلامت گیرنده‌های حسی آلت تناسلی، سلامت غدد، مشکلات روانی و… مورد بررسی قرار گیرد.

 

می‌توان گفت آنورگاسمی بیش از هر دلیلی به خاطر مشکلات ذهنی است و به همین دلیل روان درمانی نسبت به دارو درمانی جایگاه ویژه‌ای دارد.

 

 

آنورگاسمی در مردان به چه صورت است؟

در مردانی که دچار آنورگاسمی هستند، حتی پس از تحریک کامل جنسی، ارگاسم اتفاق نمی‌افتد و یا با تاخیری آزاردهنده همراه است. تاخیر در ارگاسم معمولا با تاخیر در انزال همراه است که مشکل را دو چندان می‌کند.تخمین زده می‌شود که حدود ۸ درصد مردان ارگاسم را با تاخیر تجربه می‌کنند یا اصلا تجربه نمی‌کنند. اختلال آنورگاسمی در مردان با سن بالاتر بیشتر دیده می‌شود.

 

این اختلال نباید با اختلال نعوظ یا میل جنسی پایین اشتباه گرفته شود. اگرچه ممکن است یک مرد تمام این موارد را به صورت همزمان تجربه کند.

 

 

آنورگاسمی در زنان به چه صورت نمایان می‌شود؟

آنورگاسمی در زنان شایع‌تر از مردان است. نوع و شدت ارگاسم در زنان متفاوت است بنابراین نمی‌توان یک تعریف یکسان در مورد آنورگاسمی زنان عنوان کرد. با این حال عدم رسیدن به ارگاسم، تاخیر زیاد آن و حتی ضعیف شدن روند ارگاسم شایع‌ترین علائم این اختلال است.

 

احساس اضطراب و ناراحتی شدید در مورد اختلالات جزئی ارگاسم ممکن است زنان را به مرحله آنورگاسمی برساند. حدود ۱۰ درصد زنان نمی‌توانند ارگاسم را تجربه کنند.

 

 

چه چیزی باعث آنورگاسمی می شود؟

دلایل متفاوتی موجب بروز آنورگاسمی در مردان و زنان می‌شود. برخی از شایع‌ترین دلایلی که موجب آنورگاسمی می‌شوند عبارت‌اند از:

▪️افزایش سن فرد؛

▪️سابقه جراحی‌هایی که به دستگاه تناسلی آسیب زده؛

▪️عوارض جانبی برخی داروها؛

▪️احساس شرم و گناه در مورد رابطه‌ی جنسی؛

▪️سابقه سوءاستفاده‌های جنسی؛

▪️نداشتن اعتماد به نفس؛

▪️وجود اختلالات ذهنی و روانی همچون افسردگی؛

▪️مصرف مواد مخدر یا مشروبات الکلی؛

▪️مشکلات زمینه‌‌ای و اختلافات بین شرکای جنسی؛

▪️سابقه خیانت یا نقض اعتماد در رابطه زناشویی؛

▪️رفتار خشونت‌آمیز در طی رابطه جنسی؛

▪️وجود برخی بیماری‌ها همچون دیابت یا مالیتیپل اسکلروزیس؛

دلایل بروز اختلال ارگاسم باید نسبت به شرایط هر فرد سنجیده شود.

 

 

 

علائم آنورگاسمی چیست؟

تاخیر در ارگاسم یا عدم وقوع آن دو شاخص اصلی آنورگاسمی هستند. با این حال این علائم ممکن است برای افراد مختلف در شرایط متفاوتی بروز پیدا کند. آنورگاسمی اولیه به حالتی گفته می‌شود که فرد تاکنون ارگاسم را تجربه نکرده است.

آنورگاسمی ثانویه به حالتی گفته می‌شود که فرد علی‌رغم شرایط پیشین خود، به تازگی در رسیدن به ارگاسم ناتوان شده است. آنورگاسمی موقعیتی که در این حالت فرد تنها در یک موقعیت خاص همچون خودارضایی به اوج لذت جنسی می‌رسد. این حالت از موارد قبل شایع‌تر است.

 

تشخیص اختلال ارگاسم

تشخیص اختلال ارگاسم مهم‌ترین قدم در مسیر درمان است. روند تشخیص آنورگاسمی با بررسی سوابق پزشکی شما و سپس معاینات کامل فیزیکی آغاز خواهد شد.

پس از آن، داروهایی که مصرف می‌کنیدبررسی خواهند شد زیرا ممکن است این اختلال همزمان با مصرف یک دارو و در اثر عوارض جانبی آن ایجاد شده باشد.ممکن است از آزمایش‌ خون، برای تشخیص سطح هورمون‌ها و تاثیر آن در آنورگاسمی استفاده شود. تست‌های سنجش احساس آلت تناسلی همچون تست بیوتزیومتری نیز در این فرآیند کاربردی هستند.

سوابق جراحی‌هایی همچون هیسترکتومی (برداشت رحم) که احتمال دارد عملکرد جنسی شما را تحت تاثیر قرار دهند باید به دقت در روند تشخیص آنورگاسمی مورد بررسی قرار بگیرد.

 

 درمان اختلال ارگاسم

انتخاب رویکرد درمانی آنورگاسمی در هر فرد بسته به شرایط او صورت می‌گیرد. می‌توان گفت روش‌های مبتنی بر روان‌درمانگری بسیار خوب توانسته از عهده درمان این اختلال بربیاید.

در صورتی که آنورگاسمی به دلیل مشکلات ذهنی همچون اضطراب یا افسردگی است باید پیش از پرداختن به مسائل جنسی، درصدد رفع این مشکلات بود.در صورتی که آنورگاسمی ثانویه در اثر مصرف دارویی خاص پیش آمده، باید طبق نظر پزشک استفاده از دارو متوقف، یا داروی مذکور جایگزین شود؛ مگر اینکه حیات فرد به خطر بیفتد.استفاده از جلسات مشاوره برای رفع مشکلات زوجین می‌تواند تاثیر مثبتی بر روند درمان آنورگاسمی داشته باشد. در برخی موارد آنورگاسمی با استفاده از هورمون‌درمانی رفع خواهد شد. مصرف هرگونه دارو یا فرآورده برای رفع آنورگاسمی باید تنها طبق نظر پزشک صورت گیرد.

آنورگاسمی در بسیاری از موارد قابل درمان است.

 

 🤗سخن نهایی

 

آنورگاسمی یا اختلال ارگاسم یکی از مشکلاتی است که رسیدن به اوج لذت جنسی را مختل یا با مشکلاتی مواجه می‌کند.

🤦🏻‍♀️آنورگاسمی در زنان شایع‌تر از مردان است.

این اختلال دلایل مختلفی دارد که برخی مشکلات ذهنی و روانی، مشکلات فیزیولوژیک، عوارض برخی داروها و اختلافات شرکای جنسی از مهم‌ترین آن‌ها است.

 

با دوستانتون به اشتراک بگذارید

1 دیدگاه دربارهٔ «آنورگاسمی»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *